1 Ekim 2014 Çarşamba

AKP-PKK KOALİSYONU BİTTİ

Son zamanlarda gelişen bazı olayları ve kamuoyuna yönelik söylenen bazı sözleri alt alta koyunca şu açığa çıkıyor: AKP-PKK koalisyonu bozuldu, açılım sona erdi.

Bu kanaate bizi vardıran olaylar ve söylemler:

Genel Kurmay Başkanı Sayın Özel’in “Açılım konusunda bizim bir bilgimiz yok” demesi ve bölünme hatırlatıldığında TSK’nin kırmızı çizgilerinin olduğunu hatırlatması.

Erdoğan’ın Dünya Ekonomik Fuarı’ndaki konuşmasında PKK’yı alenen terör örgütü olarak suçlaması ve diğer ülkeleri PKK’yı terör örgütü olarak tanımadıkları için suçlaması.

Gülten Kışanak’a karşı tam bir Türk subayı gibi hareket eden ve bu kadına gerekli cevabı veren teğmenin Genel Kurmay Başkanı Özel tarafından ödüllendirilmesi.

Kandillideki terör örgütü liderlerinin açılım bitmiştir şeklindeki beyanatları.

Hükümetin TBMM’nden sadece IŞİD için değil, PYD ve PKK ile mücadele için de yetki istenmesi.

Hükümete verilecek bu yetkiye HDP’nin karşı çıkması. Oysa IŞİD ile mücadele edilmesini kendileri istiyordu.

Bütün bunlardan anlaşıldığı kadarı ile açılım bitmiştir ve gerek Hükümet gerekse de TSK PKK ve onun uzantıları ile hem yurt içinde hem de yurt dışında mücadele edecektir.  TBMM’ne gönderilen son tezkereyi bu açıdan değerlendirmekte fayda var.


AKP-PKK koalisyonu bozuldu ama CHP-HDP koalisyonu oluşmaya başladı. ABD’nin stratejik kuklası olan PKK ve onun siyasal partisi HDP ile yakınlaşma CHP’nin intiharı anlamını taşımaktadır. Bu konunun çok dikkatli bir şekilde takip edilmesi ve bu yakınlaşma artarsa, milli güçlerin CHP’ye olan desteğini çekmesi gerekir.

Hiç yorum yok: