8 Ekim 2014 Çarşamba

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOKTUR

PKK yanlıları Türkiye'yi yangın yerine çevirdiler. Yaralı sayısı  belli değil ama ölü sayısı 18. Bahane ise Kobani'nin IŞİD'ın eline geçiyor olması. Hükümetten bekledikleri yardımı alamayınca deliye döndüler. Yakıp yıkarak hükümeti köşeye sıkıştırıp istediklerini elde etmeye çalışıyorlar.

1 Ekim tarihli yazımda AKP-PKK koalisyonunun bittiğini yazmıştım. Açılım süreci öyle bir noktaya geldi ki, artık Erdoğan'ın vereceği birşey kalmadı. Bundan sonrası özerklik aşaması ama Erdoğan'ın gücü bu aşamayı gerçekleştirmeye yetmez. Açılım sürecinin bittiğini anlayan PKK şiddet yöntemleri ile AKP'yi açılım sürecini devam ettirmeye mecbur etmeye çalışıyor ama nafile, bu iş bitti artık.

Kürt devleti kurulur mu kurulmaz mı bilmem ama Türkiye'nin bölünmeyeceği artık kesinlik kazanmıştır. Bunu PKK da anlamıştır ama bu terör eylemleri ile Türkiye Cumhuriyeti'ni korkutmaya çalışmaktadır. TSK'nin Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyine müdahale etme ihtimali onları endişelendirmiştir. Bu endişe onları ümitsizliğe düşürdü. Şimdi köşeye sıkışmış kedi gibi kendilerini arslan sanıp saldırıyorlar. Korkunun ecele faydası yoktur ve ecel onlar için yakındır.

Bütün bu olayların sorumlusu etnik ve mezhep milliyetçiliği yapanlardır, yani AKP ve HDP'dir. Bu etnik, dini inanç ve mezhep üzerinden siyaset yapanları destekleyen liboşlar, "aydınlar!" ve sahte demokratlar da ülkenin yangın yerine dönmesinden ve dökülen kanlardan sorumludur. Gün gelecek tüm sorumlulardan hesap sorulacaktır. O gün de yakındır.

Hiç yorum yok: