9 Ekim 2014 Perşembe

YENİ BİR İTTİFAK!

Bugün Kılıçdaroğlu çok dikkat çekici açıklamalarda bulundu. TBMM'in hükümete yurt dışına asker göndermesi için yetki veren tezkereye hayır oyu kullanan Kılıçdaroğlu, Hükümet'in Kobani'ye askeri müdahalede bulunmasını ve IŞİD' i bölgeden uzaklaştırdıktan sonra TSK'nın sınır içine çekilmesini teklif etti.

Kobani denilen kent, Suriye'nin Ayn-el Arap şehridir. Suriye ile anlaşmadan yapılacak bir müdahale uluslararası hukuka aykırıdır. Bunu Kılıçdaroğlu da iyi bilir ama anlaşılan Suriye'nin kuzeyinde kurulması istenen Kürt koridorunun oluşmasını istiyor.

Kürt koridoru,  kurulması istenen büyük Kürt devketinin bir parçasıdır. Bu koridor sayesinde Kuzey Irak petrolleri Kürtlerin kontrolünde Akdeniz'e ulaştırmak istenmektedir. Bunun için terörist guruplar desteklenmiş ve Suriye devletinin bu bölgedeki egemenliği yok edilmiştir.

Bu boşluktan yararlanan PKK üç ayrı bölgede bağımsız kantonlar oluşturdu. Kobani bunların ortada olanıdır. Kobani PYD'nin kontolünden çıkarsa Kürt koridorunun oluşması da imkansız olacaktır. HDP ve CHP bu yüzden telaşa kapıldı. Kılıçdaroğlu'nun bugünkü beyanatını da bu açıdan değerlendirmek lazım.

Bu telaş ve çözüm sürecinin bitmiş olması PKK'nın şiddet eylemlerini artırmasına neden oldu. CHP ise aynı telaş içerisinde Türk Ordusu'nun Suriye'ye girmesini önerdi. Anlaşılan bozulan AKP-PKK ittifakının yerini CHP-HDP ortaklığı almaktadır.

Bu durum, CHP'nin artık  Atatürk partisi olmaktan kesin olarak uzaklaştığını gösteriyor. Türkiye'nin birliğinden ve istikrarından yana olan tüm Atatürkçülerin yeni bir çatı altına toplanması şart olmuştur. Bu oluşumu tüm vatanseverlerin desteklemesi gerekir.

2015 seçimleri çok önemlidir ve çok önemli bir fırsattır. Bu seçim Türkiye'nin kaderini değiştirecektir. Herkesi görev alamay devam ediyorum.

Hiç yorum yok: