18 Ekim 2014 Cumartesi


BÖYLE HATALI BENZETME DE OLMAZKİ!..

Davutoğlu’nun PKK’nın son günlerde yaptığı kalkışma provasını değerlendiren sözlerini okuyunca önce hayretler içinde kaldım, sonra söyleyene bakınca şaşkınlığım son buldu. Şaşırdım çünkü siyaset, tarih ve sosyoloji bilimine vakıf ve Türkiye’deki ve dünyadaki gelişmeleri takip eden birisinin bu sözleri söylemesi gerekirdi. Söyleyen Davutoğlu olunca normal karşıladım. Davutoğlu bilmem cehaletinden mi yoksa toplumu yanlış yönlendirme arzusundan mı, kabul edilmez iddialarda bulunmuş.

Davutoğu, Dersim isyanını bastıran CHP yönetimi ile ülkeyi bölmek için kurulmuş, eli kanlı bir örgütün Kobani bahanesi ile ülkeyi  yakıp yıkmalarını, masum insanları öldürmelerini bir tutmuş. O zamanki CHP ile şimdiki HDP aynı zihniyettedir demiş. Çok büyük yanlış laf etmiş.

Dersim olayları, Seyit Rıza ve ona bağlı bazı aşiretlerin Türkiye Cumhuriyeti’ne baş kaldırması hadisesidir. Seyit Rıza ve onun kontrolündeki eşkıya bu başkaldırı sırasında askerleri şehit etmişler, yöre halkını öldürmüşler, mallarına el koymuşlar, devlet dairelerine saldırmışlar, köprüleri yıkmışlar, kanun, nizam dinlemeden Türkiye Cumhuriyetine harp ilan etmişlerdir. Davutoğlu benzetecekse, Seyit Rıza ve adamlarını PKK’ya benzetsin. Uçakların Dersim’i bombaladığı söylemiş ama bunu söylerken Türk savaş uçaklarının daha 2 gün önce Dağlıca’yı bombaladığını unutmuş.

Davutoğlu’na göre geçmiş politikalar insanların birlikte yaşamasını sağlamayı yetmemiş. 12 Yıllık AKP iktidarı sonunda PKK ve HDP azmış; bu azgın adamlar bayrakları indiriyor, Atatürk heykellerini yakıyor, milli marşımıza hakaret ediyor, karakol basıyor, adam kaçırıyor, yol kesiyor,  haraç topluyor, özerklik istiyor ve bütün  bunları Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmek parçalamak için yapıyor. Hainler  tam bir isyan halinde, ülkenin bölünme tehlikesi üst düzeye çıkmış, Davutoğlu hala uyguladıkları politikaların birleştirici olduğunu savunuyor.  TSK’nın ve yöre halkının önemli bir kısmının direnci olmasa adamlar yeni devleti ilan edecekler. Davutoğlu bunu bilmez mi? Bilir elbette de Türk Milleti’ni yanıltmaya ve bölünme sürecinin sekteye uğramamasına çalışıyor. Bu bir gaflet midir, yoksa ihanet midir, siz karar verin.


Davutoğlu’nun CHP’yi itham etmesine ise CHP’den bir tepki gelmedi. Normaldir çünkü Kılıçdaroğlu CHP’yi yeniledi.  1930 yılların CHP’sine sahip çıkmıyor. İyi ki de çıkmıyor; Atatürk’ün hiçbir mirasını Kılıçdaroğlu gibilerin almaması gerekir.  Yakışmıyor çünkü…

Hiç yorum yok: