20 Mart 2020 Cuma


İŞE YARAMAYANLAR, HAİNLER VE KAHRAMANLAR

Zor günlerden geçiyoruz. Bir yandan vatan savaşı devem ediyor ve şehit yaralı haberleri geliyor. Diğer yandan, koronavirüs yayılmaya ve halk sağlığını artarak tehdit etmeye devam ediyor.

Bu güçlüklerle dolu ortamda bazı tipler ortaya çıktı. Kişisel ve toplumsal sorumluluğunu bir kenara atmış, topluma hiçbir faydalı katkısı olmayan tipler…

Bizim buralarda, böyle hiçbir işe yaramayan, kimselere yardım etmeyen bencil kimseleri anlatırken “yaralı parmağa işemez” derler. Tam da bu tanıma uyan insanlar medyayı ve sosyal medyayı meşgul edip duruyor.

HAİNLER VE GAFİLLER

Bunlardan bazıları idrarlarını nimet bilip, yaralı parmağa işemiyorlar ama yara büyüsün, iyileşmesi geciksin diye parmağa asit döküyorlar.

Yazdıklarına, paylaştıklarına bakınca şunları görüyorsunuz:

3-5 şeyh bozuntusu, sözüm ona din savunucusu sahtekarın sözlerini, yaptıklarını, umreden dönen vatandaşlarımızdan bazılarının çok yanlış davranışlarını bahane edip din düşmanlığı yapıyorlar.

Sürekli olarak hükumeti, çoğu kere de haksız biçimde, eleştiriyorlar ve halkı yönetime karşı isyankâr hale getirmeye çalışıyorlar. Yönetimi kötüleyeceğiz diye memleketimize çamur atıyorlar.  O kadar ileri gidiyorlar ki, bugüne kadar gecesini gündüzüne katarak bizlere hizmet etmeye çalışan ‘Bilim Kurulu’nu açılım döneminin Akiller Heyeti’ne benzetiyorlar. Onların çalışma şevkini kırmaya çalışıyorlar.

Halkı aydınlatacak, yapmaları gerekenleri ve dikkat etmeleri gereken hususları anlatacak bilgileri paylaşacaklarına, saçma sapan, kaba saba espriler paylaşıyorlar. Bu vahim salgını halka önemsiz gibi göstermeye çalıyorlar.

Sürekli yalan haberler yayıp, halkı panik haline sokmaya çalışıyorlar.

Bunların temel amacı, Erdoğan’ı ve hükumeti karalamak. Salgın büyüse, çok can alsa, hükumet rezil olsa diye beklenti içindeler.

Bu insanların bir kısmı iyi niyetli olabilir; bunlara gafil demek doğru olur. Bir de hainler var ki, bunlar FETÖ’nün askerleri ve kapatmaları. İçlerinde Amerikancı solcular, NATO hayranı Türkçüler, rozet ve poster Atatürkçüleri, dindar geçinen din düşmanları, Batı hayranı liboşlar var.

MİLLETİMİZE VE ONUN VATANSEVER EVLATLARINA GÜVENİYORUZ

Milletimiz bunları iyi tanıyor. Bu FETÖ kapatmaları emellerine ulaşmayacaklar. Millet devlet işbirliği ile bu virüs belasını da en kısa zamanda defedeceğiz.

Bu konuda, dünün serdengeçtileri gibi, cansiperane çalışan tüm sağlık görevlilerine güveniyoruz. Onlara sonsuz şükranlarımızı ve saygılarımız sunuyoruz. Onlar gerçek birer vatansever. Ve her biri ayrı ayrı birer insanlık abidesi…

Hiç yorum yok: