23 Mart 2020 Pazartesi


“AŞAĞILIK DUYGUSU” VİRÜSÜ VE “FİTNE FESAT” HASTALIĞI

Emperyalist ülkeler, sömürdüğü ülkelere ‘aşağılık duygusunu’ adeta zorla benimsetir. Bizde bu duygu oldukça yaygındır. Özellikle okumuş yazmış kesim, kendi üstünlüğünü göstermek ve ispat etmek için, kendi ülkesini kötüler durur. Bu “aşağılık duygusu” virüsü, bazılarını da “fitne ve fesat” hastası yapar.   

Bunlar, halkın kutsal bildiği değerlerle ile alay eder; emperyalist ülkelerin en kanlı eylemlerini bile görmezden gelirler.

Emperyalizmin ‘aşağılık duygusu’ virüsüne yakalananlar, içlerinden çıktıkları halkı beğenmezler. Bu ülkenin onları okutup, meslek sahibi ettiğini unuturlar ve “bu ülkede yaşanmaz” feryatları ile Amerika veya Avrupa’ya kaçmak isterler.

HEP İMAM MI YETİŞTİRDİK?

Koronavirüsün ortaya çıkmasıyla birlikte bizim aşağılık duygusu içinde çırpınan sözüm ona aydınlarımızın sesi bir başka türlü gür çıkmaya başladı. Şimdiki söylemlerine bakarsan Türkiye’de hep imam, hoca yetiştirilmiş. Diğer meslekler, bilim ihmal edilmiş.

Şurası doğru; gereğinden fazla imam hatip okulu açıldı. Gereğinden fazla ilahiyat fakültesi var. Bunlar doğru ama Türkiye’de sadece imam hatip lisesi yok. Size bazı rakamlar vereyim:

Ülkemizde, örgün eğitimde, 54 bin 36'sı resmi okul, 12 bin 809'u özel okul, 4'ü açık öğretim okulu olmak üzere toplam 66 bin 849 okul bulunuyor. Bunlardan 5 138’i imam hatip okulu.

3 250 000 öğrenci genel liselerde, 1 794 000 öğrenci meslek liselerinde, 1 522 000 öğrenci Anadolu liselerinde, 504 000 öğrenci imam hatip liselerinde, 125 000 öğrenci fen liselerinde öğrenim görüyor.

Gelelim üniversitelerdeki öğrenci sayısına: Ön lisans: 2 829 430; Lisans: 4 420 699; Yüksek lisans: 394 174; Doktora: 96 199.

110 bin imam varmış, çokmuş. İyi de bu ülkede 500 binin üzerinde mühendis var; 160 binin üzerinde avukat var;  160 bin doktor var; yüz binlerce teknik elaman var; var oğlu var…

Üniversitelerimiz her yıl 800 binin üzerinde mezun veriyor. Bunların kaçı ilahiyat mezunu? Bunların çok büyük çoğunluğu diğer fakülte ve bölümlerden mezun oluyor.

MÜCADELEMİZİ KÜÇÜMSÜYORLAR

İddia ediyorlar, paylaşıyorlar; virüs salgınına hazırlıksız yakalanmışız. Hep imam yetiştirmişiz, doktorumuz, sağlık personelimiz yetersizmiş. İnsaf biraz! Türkiye şu anda 1 milyonun üzerinde sağlık çalışanı ile mücadelesini sürdürüyor.  Bunların da 160 bini doktor. İnsaf biraz!

Bunların meşhur yazarları da utanmadan “Bilim Kurulu”nu Akil Adamlar ile bir tutuyor, üyelerini de cübbeli Ahmet’e benzetiyor.

Hastanelerde şu yokmuş, bu yokmuş diye propaganda yapıyorlar. Yoğun Bakım derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel’in “Türkiye'de yoğun bakım üniteleri Almanya kadar yeterli” sözünü ise görmezden geliyorlar.

FİTNE VE FESATÇILAR HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAYACAK

Özetleyelim: Emperyalizmin aşağılık duygusu tuzağına düşmüş, ‘fitne fesat’ virüsü ile hastalanmış olanlar ve onları bu tuzağa sürükleyenler sürekli kara propaganda yapıyorlar, işleri güçleri bozgunculuk.

Kendi milletine ve insanlığa karşı sorumluluk duymayan bu ABD kaynaklı fitne fesatı bazı saf insanlarımız da sosyal medyadan paylaşmaya devam ediyor.

Uyarıyoruz: Bu bozgunculara uymayın. Karamsarlık, bezginlik ve milletimize karşı düşmanlık içeren mesajları yayınlamayın.

Türk milleti büyüktür. Her türlü balayı ve felaketi göğüsleyecek ve defedecek güce sahiptir. Bu koronavirüs mücadelesinden de başarılı bir şekilde çıkacaktır. Fitne ve fesatçıların hayal kırıklığına uğramaları yakındır.

Hiç yorum yok: