21 Mart 2019 Perşembe


BÖLÜCÜLÜĞE TAVİZ VERİLMEZ!

HDP eş başkanı Sezai Temelli’nin ifadesi şu:

"Hep burada HDP meselesi, HDP ile olan mesafe ve ilişki meseleleri muhalefet partileri için sorun oldu.
Mansur Yavaş da bilecek ki seçilmişse HDP oylarıyla seçilmiştir. HDP'lileri yok sayarak, Kürtleri yok sayarak, Ankaralıları yok sayarak siyaset yapamaz. O da işte bizim gücümüzdür.
Ekrem İmamoğlu seçilmişse bilecek ki o kentte yaşayan 3 milyon Kürt'ün oyuyla seçilmiştir. Kürtlere rağmen siyaset yapamayacağını bilecektir.
Yapmaya çabalarsa zaten siyaseten bir karşılığı olmayacaktır. O kentin belediye başkanı olmayacak, o olsa olsa o kentin kayyumu olur.''

Bu ifade, CHP ve İYİP’in halkın gözünden saklamaya çalıştığı CHP, İYİP ve HDP ittifakını gözler önüne seriyor. Bu bir…

İkincisi, Temelli açıkça bölücülük yapıyor. Seçmenleri etnik kimliklerine göre ayırıyor. 3 milyon oyu da cebine koymuş, bir kısmını İmamoğlu’na, bir kısmını Yavaş veriyor ve karşılığında HDP’ye yani PKK’ya hizmet edilmesini istiyor.

Temelli’ni 3 milyon dediği Kürt kökenli vatandaşımızın oyu kimsenin ipoteğinde değildir. Zaten verilen oyların Kürdü, Türkü olmaz. Kürtlerin oyu ayrı diyenlere yüz verilirse, biraz daha ileri gidip madem ki oylarımız ayrı meclisimiz de belediyemiz de ayrı olsun der.

İSTEMEM YAN CEBİME KOY

CHP, İmamoğlu ve Yavaş’ın da bu ifadeye tepkisi “istemem yan cebime koy” şeklinde oldu.

Atatürk’ün partisiyiz diye övünenlerin haline bak. PKK ağzı ile konuşan bir adama, sus bre adam! Sen milletimizi nasıl Kürt, Kürt olmayan diye bölersin, bizim PKK ağzı ile konuşanlarla işimiz olmaz diyemiyorlar. Yüklendikleri görev gereği Kürt kökenli vatandaşlarımıza değil de PKK/HDP’ye hizmet etmenin yolunda yürüyorlar.

BU NASIL ATATÜRK’ÜN PARTİSİ?

Bu nasıl CHP? Atatürk ile ilgileri kalmamış. Hatta onun ötesinde Atatürk’ün savunduğu değerlere saldırıyor, saldıranlarla bir oluyor. FETÖ kumpası ile başa geçmiş bir Genel Başkan, yöneticileri içinde CIA belgelerinde isimi geçen bir ajan, Seyit Rıza’nın heykeli önünde saygı duruşunda bulunan milletvekilleri, Atatürk’e hakaret eden yöneticiler, Ermenilere soy kırım yaptık diyen ahmaklar, PKK/HDP’li belediye başkanı, meclis üyesi adayları; işte CHP’ye bakınca görünen tablo bu.

CHP’de ne “Cumhuriyetçilik”, ne “Milliyetçilik”, ne “Halkçılık”, ne “Devletçilik” ne de “Devrimcilik” kalmış. Bir parça laiklik var ama o da tartışmalı…

SEÇİMLER ÖNEMLİ

Ne yazık ki, bunu algılayamayan yüz binlerce insan hâlâ CHP’ye Atatürk’ün partisi diye oy veriyor. Bir kısım seçmenler de AKP gitsin de kim gelirse gelsin düşüncesi ile HDP’ye hizmet ediyor.

AKP ve Erdoğan ise, yetkisi olmasına rağmen Yargıtay Cumhuriyet Savcısı’na HDP kapatılsın diye dosya sunmuyor. Sunmadığı gibi devlet bütçesinden 92 milyon TL para veriyor.

Medya da Atatürk ilkelerini benimseyen ve savunan Vatan Partisi’ni halktan gizlemeye çalışıyor. Kırk katır mı, kırk satır mı misali halkın önüne iki ittifak koymuş “ya ona ya buna” diyor.

Bölücülüğe ve içine düştüğümüz ekonomik krize tek çare Vatan Partisi ve onun programlarıdır. Bunu milletimiz er geç anlayacaktır ve işte o zaman Türkiye bu zor günlerde bir birleşerek ve üretim devrimi yaparak çıkacaktır. O günler de yaklaşmaktadır.

Hiç yorum yok: