12 Mart 2019 Salı


BEKA SORUNU?

Çelişkiye bakar mısınız?

AKP, neredeyse 17 yıldır bu ülkeyi yönetiyor ve bu 17 yılın sonunda Türkiye’nin bir beka sorunu ile karşı karşıya olduğunu iddia ediyor. Bu bir çeşit itiraf aslında, ülkeyi ne hale getirdim, görün diyor.

Bu süre içinde ana muhalefet partisi olarak mecliste görev yapan CHP ve onun ortağı İYİP ise ülkeyi ne hale getirdin diye hesap soracağına, Türkiye’nin içinde bulunduğu durumdan memnun, beka sorunu filan yok diyor.

CHP’nin bu tavrı size çok garip gelebilir ama onun yapmak istediği şey dış tehditleri halkın gözünden kaçırmak… Bu uğurda AKP’yi eleştirmekten bile vazgeçiyor.

TABLO BU

Buna “beka sorunu” der misiniz bilmem ama Türkiye çok büyük meselelerle karşı karşıya. Bunlardan ikisi çok önemli: Vatanımız yönelik tehditler ve ekonomik durum.

Amerika, İsrail yanlarına Yunanistan’ı, Mısır’ı ve GKRC’ni almış 13 aydır Doğu Akdeniz’de silahlı tatbikatlar yapıyor. Silahlar da Türkiye’ye yönelmiş durumda. Bizden Kıbrıs’ı, mavi vatanımızı ve o mavi vatanda saklı doğal zenginliklerimiz istiyorlar; vermezseniz savaşa hazır olun diyorlar.

Amerika, Suriye ve Irak’ın kuzeyine yerleşmiş terör örgütlerine Türkiye’yi bölsün diye silah vermeye devam ediyor. Onları maaşa bağlamış, paralı asker yapmış. Ordumuzun güney sınırlarımızda yığınak yapmasının sebebi de bu.

Ekonomik olarak da büyük sorunlarla karşı karşıyayız. Amerika’nın dayatması ile 1980’li yıllardan bu yana Özalların, Çillerlerin, Dervişlerin ve nihayetinde Erdoğanların uyguladığı ekonomik program Türkiye’yi borç batağına soktu. Neyimiz var, neyimiz yok sattık; üretemez olduk. Ekonomi durdu. Her gün yüzlerce işçi kapı önüne konuyor. Dışarıdan tarım ürünleri, et almasak açlıktan öleceğiz.

Bu tablo karşısında iktidar, “17 senedir ülkeyi yönetiyorum, bunun sonunda problemlerimiz o kadar arttı ki, beka sorunu ortaya çıktı” diyor; CHP ve İYİP ise, “Yok öyle bir şey, durumumuz iyidir, beka sorunu yok” diyor.

BUNLAR ÇARE OLAMAZ

Bir tarafta ülkeyi çok kötü yönettiği için bizi bu duruma düşüren iktidar var; diğer yanda “Beka sorunumuz yoktur” diyerek Amerika’nın kirli emellerini perdelemeye çalışan bir muhalefet var.

Bunlardan bu ülkeye bir fayda gelmez.  Adına ister beka sorunu deyin, isterseniz başka bir şey deyin Türkiye çok zor ve çetin günlerden geçiyor.

Türkiye bu durumdan ancak ülke bütünlüğünü korumayı amaç edinen ve borçlanma ekonomisinden vazgeçip üretime yönelen bir kararlı iktidar ile kurtulur.

Türk milleti, ne zaman başı büyük derde girmişse, buradan devrim niteliğinde kararlarla ile çıkmıştır. Eninde sonunda, bu devrim gerçekleşecek ve birleşen ve üreten Türkiye ideali gerçek olacaktır.

Hiç yorum yok: