23 Mart 2019 Cumartesi


ANKARA’NIN TAŞINA BAK, GÖZLERİMİN YAŞINA BAK

Gel de bu türküyü söyleme:

“Ankara’nın taşına bak
Gözlerimin yaşına bak
Mansur Yavaş aday olmuş
Şu feleğin işine bak”

TÜRK DEVRİMİNİN BAŞKENTİ

Ankara, bir büyük devrimin temellerinin atıldığı ve yönetildiği şehir.

Tam bağımsızlık ve milli egemenlik ateşinin yakıldığı şehir.

Millî egemenliği ilk tecelli ettiği şehir.

Millî Mücadelenin yönetildiği şehir.

Hatırlayalım bakalım:

Sivas Kongresi biter ve Heyet-i Temsiliye Reisi Atatürk bir süre daha Sivas’ta kalır. 18 Aralık 1919’da yola çıkar ve 28 Aralık 1919’da Ankara’ya varır. Bu günden sonra Ankara’nın kaderi değişmiş olur. O artık bir devrim kentidir.

Osmanlı Mebusan Meclisi son toplantısını 18 Mart tarihinde yaptı. 11 Nisan 1920 tarihinde Padişah Meclis-i Mebusan’ı kapattığını ilan etti.  Aralarında hükümet üyeleri ve mebusların da bulunduğu bir heyet Malta’ya sürüldü.

Bu durum karşısında Atatürk hemen faaliyete geçer ve 23 Nisan 1920 tarihinde Büyük Millet Meclisi’ni Ankara’da toplar. Böylece yeni Türk devletinin, cumhuriyetin temeli Ankara’da atılmış olur. Artık egemenlik millete aittir ve tecelli ettiği yerde Ankara’da toplanan Büyük Millet Meclisi’dir.

Heyet-i Temsiliye Reisi Mustafa Kemal artık BMM başkanıdır. Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri de Cumhuriyet Halk Fırkası’na dönüşmüştür.

BMM’nin orduları 30 Ağustos zaferini kazanır.  Meclis de gazi olur, Ankara da gazi olur, Mustafa Kemal Paşa da…

CHP’DEN ANKARAYA YAKIŞMAYAN BİR ADAY

Özü Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri olan ve Atatürk öndeliğinde Türk Devrimini gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi, Türk Devriminin başkenti Ankara’ya Mansur Yavaş diye birini belediye başkan adayı yapmış.

Kimdir bu Yavaş, hatırlayalım: MHP’de iken Beypazarı Belediye Başkanı olmuş. MHP’den bir daha aday olamayacağını anlayınca AKP’ye gitmiş ama istediğini alamayınca, CHP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuş ve kaybetmiş. İyi Parti kurulunca CHP’den istifa etmiş. İyi Parti’den aday olduğu takdirde seçilemeyeceğini anlayınca tekrar CHP’ye dönmüş.

Türkiye yıllardır çok zor ve çetin günlerden geçiyor. Bu zor günlerde yüzünü gören yok. Vatansever aydınlar, subaylar zindanlara atıldığında göremedik. Açılım yapılıp PKK’ya can suyu verilirken göremedik. Milli bayramlar yasaklanırken göremedik. İçinde “Türk” kelimesinin geçmediği bir anayasa yapılmaya kalkındığına göremedik. 15 Temmuz gecesi göremedik. PKK kentlerin göbeğinde bombalar patlatıp insanlarımızı katlettiğinde göremedik. PKK/HDP’ye karşı net bir tavrını göremedik.

Onu yüzünü sadece seçimden seçime görebildik.

Seçim olmadığı zamanlarda da ne yaptığı belli oldu. Parasal işlere bulaşmış. 600 000 dolarlık senet almış ve icraya koymuş. Senetteki imza sahte çıkmış. Ve daha bir takım karışık işler… Şimdi mahkeme hakkında ne karar verecek onu bekliyor.

Bu aday seçimi bir kere daha gösterdi ki, bu CHP o CHP değil. Cumhuriyet Halk Partisinin kala kala sadece ismi kalmış; bir de duvarlarında Atatürk fotoğrafı.

CUMHURİYET HALK FIRKASI ARTIK VATAN PARTİSİDİR

Şunu bilmemiz ve kabul etmemiz lazım; Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin ve Cumhuriyet Halk Fırkasının devamı artık Vatan Partisidir.

Vatan Partisi’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Tülin Oygür ise cumhuriyetçilerin, milliyetçilerin, devletçilerin, halkçıların, laiklerin ve devrimcilerin adayıdır. Ankara’ya yakışan tek adaydır.

Tülin Oygür yıllarca üniversite de öğretim üyeliği ve yöneticilik yapmış, binlerce öğrenci yetiştirmiş. Kendisini “fikri hür, vicdanı” hür diye tanımlayan ve “Ankara’yı yeniden Türk Devriminin başkenti yapacağım” diyen gerçek anlamıyla bir Atatürkçü aydın.

Umarız Ankaralılar, ne yıllardır kentlerimizi yaşanmaz hale getiren AKP’nin adayı rant uzmanı Mehmet Özhaseki’nin ne de kendi gitmiş adı kalmış CHP’nin adayı parti göçmeni ve senet uzmanı Mansur Yavaş’ın peşine takılmazlar ve bu gazi şehri yeniden Türk Devrimi’nin başkenti yapacak olan Tülin Oygür’e destek olurlar.


Hiç yorum yok: