5 Mart 2019 Salı


İKTİDAR ZENGİNLİK VE MELTEM AYVALI

Serbest piyasa ortamındayız ya, her şey alınıp satılıyor. İktidar da öyle, adaylıklar da öyle. Parası olan iktidara geliyor, iktidara gelen zenginleşiyor.

Yerel seçimler yapılacak, adaylara bakın büyük çoğunluğu zengin. Adaylıklar satışa çıkmıştı, parayı veren adaylığı kaptı. Kavgalar, küsmeler, istifalar birbirini takip etti.

Zenginliğe giden yol iktidardan geçtiği için yarış da çok çekişmeli oldu.

Adaylığı kapan adayların kampanyalarında harcadıkları paralara bakınca “Vay be! Bu adaylar bize hizmet etmek için ne kadar da büyük fedakarlıklarda bulunuyorlar” diyesim geliyor ama sonra aklıma bunun bir yatırım olduğu geliyor. Harca parayı, kandır halkı, al başkanlığı sonra gelsin rant ve zenginlik.

Ya aday olamayınca gidip başka partiye girenler ve oradan aday olanlara ne demeli? Neyin peşinde dolaşıyor bunlar?

Yıllardır hep böyle olmadı mı?  İktidar ve zenginlik birleşince, hal böyle oluyor.

SEVGİ HİZMET VE İKTİDAR

Peki hep mi böyle, adayların hepsi mi rant peşinde? Elbette hayır.

Memleket sevgisi, vatan sevgisi, insan sevgisi bazı adaylar için ranttan, zenginlikten çok daha önemli. Vatan Partisi adaylarına bakın, ne demek istediğimi anlarsınız. Hepsi birbirinden değerli olan bu adaylar iktidarı zenginlik kaynağı olarak değil, hizmet aracı olarak görüyorlar. Onları sevgi ve bu sevgiye dayanan hizmet arzusu yönlendiriyor.

Hepsi öyle ama ben birisinden söz edeceğim. İzmir’in Kiraz ilçesi belediye başkan adayı Meltem Ayvalı’yı tanımalısınız.

MELTEM AYVALI, BİR GÜZEL İNSAN

Ayvalı, Kiraz’ın çocuğu. İzmir genelinde en genç belediye başkan adayı.  Üniversiteyi İzmir’de okumuş ve eczacı olmuş. Vatan Partisi Öncü Gençlik Başkanlığı yapmış. Şu anda da aynı partide Genel Başkan Yardımcısı.

“Kaderine terk edilmiş Kiraz’ın kaderini değiştireceğiz” diyerek yola çıkmış. Her sabah erkenden kalkıyor, ekibi ile birlikte mahalle mahalle, köy köy, ev ev geziyor. Sadece konuşmuyor, dinliyor ve notlar alıyor.

Sorunca anlatıyor: “Kadın emeğine değer kazandıracağız. Kıraathanelerde konuşma yapıp kaçmıyoruz, ev ev dolaşarak kadınları dinliyoruz. Fikirlerini, önerilerini, beklentilerini not ediyoruz. Türkiye’yi de Kiraz’ımızı da çıkmazdan kurtarmak için programımızı hazır. Sadece biraz cesur olmak lazım ve kadınlar isterse her şeyi değiştirir.”

Yolun açık olsun Meltem Ayvalı. Biz sana ve ekibine inanıyoruz: Kazanacaksın ve “iktidar-zenginlik zincirini” kıracaksın.

Ne mutlu Kiraz halkına…

Hiç yorum yok: