26 Şubat 2019 Salı


YAKIN TARİHİMİZ VE BİR EL!

Bir el, 2002 öncesi ekonomik kriz yarattı, Kemal Derviş kurtarıcı (!) olarak geldi, DSP’yi böldü, YTP kuruldu. RP ve ANAP bölündü, AKP kuruldu.

AKP, o el sayesinde 2 Kasım 2002’de iktidara geldi, önce Gül daha sonra Erdoğan başbakan oldu.

O el, Deniz Baykal’ı bir komplo ile CHP genel başkanlığından uzaklaştırdı ve Kılıçdaroğu’nu başkan yaptı. CHP’nin siyasetleri büyük oranda değişti ve antiemperyalist ve gerçek Atatürkçü liderler partiden uzaklaştırıldı.

AKP’nin yanlış icraatları sonucu Güneydoğu’da devlet otoritesi asgariye indi, PKK canlandı, büyüdü ve bölgeye egemen olmaya başladı. Türkiye bölünme noktasına geldi.

24 Temmuz 2015’de o elin hiç de istemediği bir gelişme oldu ve Türk uçakları Kandil’i yoğun biçimde bombaladı. Güneydoğu’da PKK’ya karşı yoğun bir mücadele başladı. PKK açtığı hendeklere gömüldü ve bölgeyi terk etmek zorunda kaldı.

AKP’nin Güneydoğu politikalarını değiştirmesi üzerine MHP lideri Bahçeli Erdoğan’ı desteklemeye başladı. O el devreye girdi ve MHP’yi böldü. Böylece İYİP kuruldu.

O el yapılan seçimlerde CHP’den oy kopararak HDP’nin meclise girmesi için çok yoğun biçimde çalıştı ve bu arzusu gerçek oldu. PKK meclise girmiş oldu.

15 Temmuz 2016 gecesi o el Türkiye’de bir darbe yapmaya kalktı. Bu darbe teşebbüsü TSK, emniyet güçleri ve Türk halkı tarafından önlendi. O elin adamları tutuklandı, devlet içinden tasfiye edildi. Bu elin adamları ordu, yargı ve emniyet teşkilatı içinden uzaklaştırılmaya başlandı.  

O elin yönlendirmesi ile, CHP, bir yandan HDP’nin meclise girmesi için çalışırken diğer yandan İYİP parti ile iyi bir ilişki kurdu; ödünç milletvekili bile verdi.  

31 Mart’ta yerel seçimler yapılacak. O el, bu seçimde CHP ile HDP’nin birlikte hareket etmesini ve İYİP partinin de bu birlikteliği desteklemesini sağladı. Böylece AKP ve MHP birlikteliğine karşı bir ittifak oluştu.

Bütün bu müdahale ve gelişmelere rağmen o elin Türkiye üzerindeki emelleri bir türlü gerçekleşmediği için şimdi Gül, Davutoğlu, Babacan yeniden devreye sokuluyor.

AKP o el tarafından iktidara getirilmişti ama Türk milletinin baskısı ile o ele ihanet etmek mecburiyetinde kalmıştı.

O elin amacı AKP’yi iktidardan uzaklaştırmak ve kendi isteklerini yerine getirecek bir iktidarı oluşturmak.

O el başarılı olursa, 31 Mart sonrası erken seçim gündeme gelebilir ve bu seçim sonucunda Gül, Kılıçdaroğlu, Akşener ve Demirtaş iktidara taşınabilir.

O elin planı bu ama Türkiye eski Türkiye değil, o el artık Türkiye’de iktidarı belirleyemez, o gücü yok artık.

Türk milleti bu zor günleri o elin hükümeti ile değil, milli güçlerin bir araya gelerek kuracağı bir hükümet ile geride bırakacaktır.

Türkiye rota değiştirmiş ve Avrasya’ya doğru yol almaktadır. O el Avrasya’ya uzanacak kadar uzun değildir.

Hiç yorum yok: