24 Şubat 2019 Pazar


NEM ALACAK FELEK BENİM

Pek güzel bir türküdür bu. Rahmetli Yıldıray Çınar ve Cem Karaca çok güzel söylerdi bu türküyü. Geçelerde radyoda çalınıyordu. Dinlerken aklıma Türkiye geldi. Yıllardır bu türkü söylenir ve felek de Türkiye’den bir şeyler alır, götürür. Sözlerinin bir kısmı şöyle:

Bir okkacık balım mı var?
Bir dönümlük bağım mı var?
Bir derdime bin dert katar
Nem alacak felek benim?

Sordum boynun eğik niye?
Beraberdik küme küme
Kıran vurdurdu köküme
Nem alacak felek benim?

NELERİMİZİ ALMADI Kİ?

Biz, Atatürk önderliğinde büyük bir devrim yapmıştık. Cumhuriyeti kurmuştuk. Bu toprakları vatan kılmıştık. Biz, bunları adına emperyalizm denilen felekle savaşarak elde etmiştik. Ne olduysa 1945’li yıllardan sonra oldu. Felek yeniden saldırdı. Özellikle 1980 ve 2002’den sonra çok şeyimizi kaybettik.

Felek kılık değiştirdi; siyasi parti oldu, vakıf oldu, dernek oldu, yazar oldu, aydın(!) oldu saldırdı. Alacağını aldı, alamadıkları bizde kaldı.

Felek bazen insan kılığındaydı, Özal oldu, Çiller oldu, Derviş oldu, Gül oldu, Erdoğan oldu. Yüzümüze güldü, gözümüzü boyadı, aldı aldı gitti.

İşte bu felek, Batı ittifakı, NATO, AB diye diye ve adım adım bağımsızlığımızı aldı. Bağımsızlık gidince gerisi geldi. 

Meclisimiz vardı, bir anayasa değişikliği ile meclisimiz gitti. Adı var, yetkisi yok hale geldi. O gidince millet egemenliği de gitti, demokrasi de gitti.  

Felek, küreselleşme dedi, serbest ekonomi dedi, indirin gümrükleri dedi, üretmeyin bize size veririz dedi, özelleştirin dedi, para kolay, biz size borç veririz dedi ve neyimiz var neyimiz yok almaya başladı.

Fabrikalarımız gitti, bankalarımız gitti, şirketlerimiz gitti, hastanelerimiz gitti, ormanlarımız gitti, derelerimiz gitti, meralarımız gitti. Üretmedik, borç alıp yaşadık ve sonunda borç batağına saplandık. Paramız gitti ve bitti.

Cemaat dedi, şeyh dedi, Fethullah dedi, menzil dedi, çocuklarımız gitti; gitti ve CIA’nın ajanı oldu, kendi halkının katili oldu. Beyinler gitti, akıllar gitti, izanlar gitti.

Etnik kimlik dedi, ileri demokrasi dedi, azınlık hakları dedi, açılım dedi, Diyarbakır dedi, Hakkâri dedi, Şırnak dedi. Felek böyle diye diye dağ gibi yiğitlerimizi, Mehmetçiklerimizi, polislerimizi, korucularımızı, öğretmenlerimizi, mühendislerimizi, işçilerimizi, çocuklarımızı, gençlerimizi, yaşlılarımızı kadınlarımızı, erkeklerimizi aldı elimizden, toprak etti.    

FELEĞİN ALAMADIKLARI

Feleğin almak isteyip de alamadıkları da var:

Vatan topraklarımızın bir kısmını elimizden almak istedi. Gafiller ve hainler yüzünden az daha vatan topraklarımızın bir kısmını feleğe kaptırıyorduk ama kahraman ordumuz ve polislerimiz ve vatansever aydınlarımız buna izin vermedi.

Balyoz, deyip, Ergenekon deyip gerçek aydınlarımızı ordumuzu, polisimizi, hâkim ve savcılarımızı elimizden almaya kalktılar ama başarılı olamadılar. Silivri duvarları yıkıldı ve vatanseverler milletinin arasına döndü. 

Feleğin adamları, Atatürk’ü elimizden almaya kalktı ama onun sevgisi milletimizin kalbinde öyle yer etmiş ki başarılı olamadılar. “Gazi Mustafa Kemal Atatürk” deyip saygı duruşuna geçtiler.

FELEK OY İSTİYOR

Önümüzde seçimler var. Feleğin yıllardır bizim değerlerimizi alıp alıp giderken bilerek veya bilmeyerek ona yardımcı olan veya seyirci kalan partiler ve onların yöneticileri gene bizden oy istiyor. Ne yazık ki milletimiz de bunların peşine takılmış bazıları şu partiye, bazıları bu partiye oy verip duruyor. Değişen bir şey de olmuyor; felek almaya devam ediyor.
Bu seçime iki ittifak halinde giren partiler var, bir de tek başına mücadele eden Vatan Partisi var.

AKP, MHP, BBP işbirliği içinde oy istiyorlar. Karşılarında ise CHP, HDP, İYİP ve SP var. Bunların hepsi feleğin partileri.

Bir tarafta ülkeyi ekonomik olarak feleğe teslim eden, güvenliğini riske atan, Atatürk ile, Cumhuriyet ile hesaplaşma içinde olan AKP, diğer yanda vatanımızı bölmeye kalkan, PKK’nın siyasal uzantısı olan HDP var. Görünen o ki, CHP İYİP ile nikahlı, HDP ile ise nikahsız ilişki içinde. İYİP bu durumdan şikayetçi değil, durumdan memnun. Tam da feleğin istediği gibi…

OYLAR FELEĞE DEĞİL VATANA
Feleğin karşısında durabilecek ve ülkeyi ve milletin tüm değerlerini ona karşı koruyabilecek ve milletimizin kaybettiklerini geri alabilecek tek bir parti var: Vatan Partisi

Umarız bu seçimlerde halkımız Vatan Partisi’ni artık keşfeder ve feleğin partilerine gerekli dersi verir. Bu seçimde olmasa bile bundan sonraki seçimlerde olacak olan budur. Çünkü şartlar bunu gerektirmektedir.


Hiç yorum yok: