28 Kasım 2018 Çarşamba

AMERİKA HADDİNİ BİL!
 Gazetlerden öğreniyoruz; MGK uzun bir toplantı yapmış ve toplantıda alınan kararları kamuoyu ile paylaşmış. Kararlarda Türkiye’ye yönelik tehditlerin neler olduğuna ve bu tehditlere karşı Türkiye’nin kararlılığına vurgu yapılmış.
  Paragraf paragraph incelendiğinde şu husus açıkça görülüyor. Türkiye’ye yönelik tehditler güney sınrlarından ve doğu Akdeniz’den kaynaklanmaktadır. Bütün bu tehditlerin arkasında Amerikanın olduğu ise gün gibi ortadadır. MGK aldığı bu kararlarla adeta “Amerika, haddini bil” demiştir.
  Kararda; “Bazı ülkelerin proje terör örgütleri FETÖ\PDY ile PKK\KCK’nın Suriye kolu PYD-YPG’yi terör örgütü olarak görmemesinin, terörizmle küresel ölçekteki mücadeleye büyük zarar verdiği hususu bir kez daha teyit edilmiştir” deniyor. Geçenlerde ABD’nin Suriye özel temsilcisi Jeffrey PYD-YPG’yi terör örgütü olarak görmediklerini açıkladı. Bu kararla Türkiye ABD’ye gereken cevabı vermiş oluyor.
  Kararda, FETÖ\PDY ile PKK\KCK’nın Suriye kolu PYD-YPG’den “proje terör örgütleri” şeklinde bahsediliyor. Hangi proje olduğu belli; Amerikanın BOP’si
  Türkiye’nin Suriye’nin toprak ve siyasi birliğinden yana olunduğu vurgulandıktan sonra, bu konuda en büyük tehditin Fırat’ın doğusundaki terör yapılanmasından geldiğinin belirtilmesi de Amerika’ya karşı ciddi bir tepkidir. Fırat’ın doğusundaki teröristlerin en büyük hamisinin ABD olduğu, onları silahlandırdığı, beslediği, eğittiği, maaşa bağladığı bilinen bir gerçektir. İtham edilen ABD’dir.
 Geçenlerde Katar Amerika ve İsrail’e karşı Türkiye, Irak, İran, Katar ve Suriye’nin ittifak halinde hareket etmesini önermişti. MGK, şu kararı ile adeta bu öneriye katkıda bulunmuş: “Irak’ta göreve yeni gelen hükûmetle, güvenlik başta olmak üzere tüm alanlarda iş birliğinin geliştirilmesi yönünde irademiz teyit edilmiştir”. Türkiye umarız yakında Suriye hükûmeti ile de iş birliği içine girer. Bu karar bunun bir işareti gibi…
 Amerika, İsrail, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Yunanistan mavi vatanımıza göz dikmiş durumda. Hep beraber namluları Türkiye’ye çevirmiş olarak doğu Akdeniz’de tatbikatlar yapıyorlar. Petrolümüze ve doğal gazımıza el koymanın hazırlığı içerisindeler. MGK şu kararı onlara bir cevap olmuş: “Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerine aykırı hiçbir gelişmeye müsade edilmeyeceği teyit edilmiştir.

MGK toplantısında alınan bu kararlar, milletimize yönelik en büyük tehditin Amerika ve İsrail’den kaynaklandığını teyit etmiştir. Türkiye, Atlantik sistemi içinde kalarak bu sistemden kaynaklanan tehditlere karşı duramaz. Türkiye’nin yönü artık Avrasya’ya doğrudur.

Hiç yorum yok: