24 Haziran 2018 Pazar


ÖNCE VATAN

Baştan söyleyelim: Bu seçimin galibi kahraman Türk Ordusudur. Millet vatanına, Mehmetçiğe ve paşasının apoletine sahip çıkmıştır.

Türk milleti “Önce Vatan” dedi. AKP iktidarı ve Erdoğan ekonomiyi batırmasına ve yoksulluğun, işsizliğin ciddi boyutlara ulaşmasına rağmen halk gitti oyunu Erdoğan ve AKP’ye verdi. İnce “Önce vatan değil, adalet” dediği an seçimi kaybetmişti.

50 kere yazdık, yüz kere söyledik; Türkiye bir vatan savaşı verirken, bu savaşın düşman tarafındaki PKK/HDP ve FETÖ ile kol kola girilerek seçim kazanılmaz. Bu milletin önceliği her zaman önce vatan olmuştur.

Erdoğan’ın PKK’nın üstüne yürümesi, TSK’nin Zeytin Dalı ve Afrin harekâtlarını yapmasını onaylaması, Astena süreci içerisinde Rusya ve İran ile işbirliği yapması onu yeniden cumhurbaşkanlığına taşıdı.

Bir kimsenin ve bir partinin ülkeyi bu kadar kötü yönetmesine rağmen iktidarda kalmasının temel sorumlusu karşına muhalefet diye çıkan beceriksiz ve milletin hassasiyetlerini dikkate almayan CHP yönetimidir. Buna İyi Parti yöneticilerini de katabilirsiniz.

Her gün PKK kurşunları ile şehit olan Mehmetçiklerimizin haberi ile canımız yanarken CHP, bir koluna PKK’yı diğer koluna FETÖ’yü alarak Erdoğan iktidarına son vereceğini sandı, Amerika’ya güvendi, hayal kırıklığına uğradı.  

CHP ve İyi Partinin hayal kırıklığına uğraması  beklenen bir şeydi. Çünkü halkımızın temel duyarlılığı terörün sona ermesi ve vatan bütünlüğünün korunması yönündedir. Bunu da verdiği oylarla net bir şekilde gösterdi. 1 Kasım seçimlerinde % 25.5 oy alan CHP’nin oyları %22’lere düştü.

CHP destek vermeseydi, HDP barajı aşamayacaktı. CHP verdiği destekle PKK’yı yeniden meclise soktu. Adeta sırtına aldı ve meclise kadar taşıdı. Kaybeden kendisi oldu. Buna rağmen HDP özellikle Güneydoğu Anadolu’da eski oy oranlarını yakalayamadı. HDP, 2015 Kasım'a göre Doğu ve Güneydoğu illerinde büyük oylar kaybetti.

Şırnak, Hakkari, Bitlis, Tunceli, Mardin, Adıyaman, Batman, Siirt, Van, Ağrı, Bingöl, Iğdır, Muş'ta % 8, 10, 15, hatta 18 oranında oy kaybı var. İstanbul’daki CHP desteği olmasaydı, baraj altı kalıyordu. Oy oranlarına bakınca, Muharrem İnce’ye oy veren CHP’lilerin bir kısmının HDP’ye oy verdiği anlaşılıyor.

Bu sonuç Muharrem İnce’ye ve tüm CHP’liler ders olsun. PKK ve FETÖ ile kol kola girip Ankara’dan İstanbul’a yürürseniz; 6 oku bir kenara attık, kırmızı çizgilerimiz yok derseniz; 80 milyona, beraber mi yaşayalım, ayrılalım mı diye soracağız; TBMM’de komisyon kurup Dersim olaylarını araştıracağız derseniz ve bir kahraman Türk generalinin apoletini sökmeye kalkarsanız sonunuz işte böyle olur.

Hiç yorum yok: