23 Ağustos 2018 Perşembe


HER MİLLİ DEVLET BİR GEMİDİR

Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Perinçek bir teşbih yaptı ve Türkiye’yi bir gemiye benzetti. Bu benzetme doğrudur ve aslında her milli devlet bir gemidir. Amerika da bir gemidir ve Türkiye maalesef yıllardır Amerikan gemisinin duman suyunda hareket ediyordu.

Amerika, diğer gemileri egemenliği altında tutmak için milli devletlere saldırıyor. Onları parçalayıp birer filikaya dönüştürmek istiyor. Türkiye gemisini de parçalamak istedi ama bunu başaramayacak.

KILAVUZ KAPTAN BİRİNCİ KAPTAN OLMALIDIR

Amerika yıllardır Türkiye gemisinin kaptanını kendisi belirliyordu. Sayın Erdoğan’ı da Amerika kaptan yapmıştı. Sayın Erdoğan yıllarca Amerika’nın talimatları ile gemiyi yönetti. 24 Temmuz 2015’den bu yana ise artık Sayın Erdoğan Türk milletinin talimatları ile hareket ediyor. Bu bir gerçek. Ama bu talimatlara tam olarak uyamadığı da bir gerçek. İdeolojik saplantıları ve bazı takıntıları ve maddi hevesleri onun tam olarak Türk Milleti’nin emrine girmesine engel oluyor.

Türk milletinin öncüsü ise başta Genel Başkanı Sayın Perinçek ve diğer yöneticileri olmak üzere Vatan Partisidir, Aydınlık gazetesi ve Ulusal Kanal ve onların değerli yazarlarıdır. Olaya bu şekilde bakınca Sayın Perinçek Türkiye gemisinin kılavuz kaptanı gibidir. Birinci Kaptan Erdoğan maalesef kılavuz kaptanın her dediğini yapmıyor, yapamıyor. O halde bu geminin en iyi şekilde yönetilmesi için kılavuz kaptan birinci kaptan olarak görev yapmalıdır ve yapacaktır da. Türkiye’nin şartları bu ihtimali gerçek kılacaktır.

NEFRETİN DE GÖZÜ KÖR

Aşkın gözü kördür derler; buna bir ek yapmak lazım: Nefretin de gözü kör. Kötü niyetli olanları bir tarafa bırakıyorum ama bazı iyi niyetli insanlar, Erdoğan ve AKP’ye olan nefretlerinden dolayı Türkiye’nin gerçeklerini göremiyorlar. Onun için de yanlış mevzilerde dolaşıyorlar.

Düne kadar Türkiye gemisi Amerikan gemisine bordalamış durumda idi.  Türkiye gemisi, Amerikan gemisinin bordasında değil artık. Kendisini Amerikan gemisine bağlayan halatları bir bir kesti. Kendi rotasını kendisi belirlemeye başladı. Ama Erdoğan’a karşı duydukları nefret nedeniyle bazı insanlar bu gerçeği göremiyor.

Bu insanlar Amerika’nın ne büyük düşman olduğunu da fark edemiyorlar. Her gün bir Mehmetçiğin veya polisin şehit haberi geliyor. Ay yıldızlı bayrağa sarılı bu kahraman yiğitler neden şehit düştü, bu kahramanlar bizi kime karşı savunuyordu ki onları şehit ettiler diye düşünmüyorlar. Erdoğan’a karşı duydukları nefret onları sağlıklı düşünmekten alıkoyuyor.

GAFLET Mİ? İHANET Nİ?

24 Temmuz 2015’de Türk uçakları kandili bombalamaya başladı, bunlar, uçaklar dağı taşı Erdoğan seçim kazansın diye bombalıyor dediler. Diyarbakır’da, Hakkari’de, Şırnak’ta PKK’ya karşı hendek savaşları başladı, bunlar bu savaşa “saray savaşı” dediler. Yani Mehmetçiğe, polisimize siz vatan için değil, Erdoğan sarayda kalsın diye savaşıyorsunuz dediler. TSK Fırat Kalkanı harekâtı ile Suriye’ye girdi, ordu batağa battı, oradan çıkamaz dediler.

Bu sözleri Türkiye gemisinde olan birisi söylerse ya Erdoğan’ karşı duyduğu nefret onu yanıltıyordur ya da Amerikan projelerine uşaklık ediyordur.

Şimdi bugünlerde bu insanlar tutturmuşlar biz Erdoğan ile aynı gemide değiliz. İyi de Erdoğan şu anda Güneydoğu’da, Suriye’de, Irak’ta vatan savaşı yürüten Mehmetçiklerimizle, polislerimizle aynı gemide. Ben Erdoğan ile aynı gemide değilim demek ben TSK ile, Emniyet Örgütümüz ile aynı gemide değilim demek oluyor. O zaman, sormak lazım: Siz Amerikan gemisinde misiniz?  Çünkü savaşan iki gemi var: Türkiye ve Amerika.

TÜRKİYE GEMİSİNİN KAPTANINI TÜRKİYE GEMİSİNDE OLANLAR BELİRLER

Bu Recep Tayyip Erdoğan nefreti yüzünden gözleri körelmiş insanlarımızın kendileri değil ama akılları Amerikan gemisinde kalmış durumda.  Veya bir bacakları Türkiye gemisinde diğer bacakları Amerikan gemisinde kalmış vaziyette. Onları Türkiye gemisinin onurlu bir yolcusu ve personeli olmaya davet ediyoruz.

Gün Türkiye gemisinde kalıp onu Amerikan mayınlarına çarpıp bölünmesine mani olarak salim sulara götürme günüdür. Bunu Erdoğan yapamaz diyorsanız gene de Türkiye gemisinde kalıp kaptanı sizin belirlemeniz gerekir. Türkiye gemisini terk edenlerin iktidara gelmeleri de kaptanı belirlemeleri de mümkün değildir.

Hiç yorum yok: