16 Ocak 2015 Cuma

“REKLAM ARASI!”

Son zamanlarda Osmanlı hayranlığı görünüşü içinde Türkiye Cumhuriyeti düşmanlığını adeta moda oldu. Önüne gelen Osmanlıyı övüp, Cumhuriyeti yeriyor. Son olarak da AKP milletvekili bu Cumhuriyet’in sağladığı imkanlarla vekil olup, Anayasayı koruyacağına dair yemin etmiş olmasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti için Osmanlı Devletinin reklam arasıdır demiş ve reklam arasının da bittiğini söylemiş. Son 12 yılda geldiğimiz nokta bu ve bu nokta kabul edilir gibi değil.

Şunu açık biçimde söylemek lazım: Osmanlı devletini Türkiye Cumhuriyetini kuranlar yıkmadı; Osmanlı Devleti artık yaşayamaz duruma geldiği için Türkiye Cumhuriyeti kuruldu.

Osmanlının son durumunu anlamak için 19 Mayıs 1919’a dönmek gerekir. O tarihteki manzara şu:

Birinci Cihan Savaşı sona ermiş, Osmanlı devleti yenilmiş. Şartları ağır bir mütareke imzalamış. Ordular tasfiye edilmiş, silahları ellerinden alınmış.

Vatan toprakları işgal altında.  İngiliz ve Fransız orduları İstanbul ve Marmara bölgesini, Yunan orduları İzmir ve Ege bölgesini işgal etmiş. Gaziantep, Urfa, Maraş, Adana’da Fransız askerleri var. Kuzey Doğu Anadolu’da Rus işgali devam ediyor. Karadeniz bölgesinde Rum Pontus çeteleri katliam yapmakta. 

Bundan başka, memleketin her tarafında Hıristiyan azınlıklar gizli veya açıktan açığa kendi özel emel ve maksatlarını gerçekleştirmeye, devleti bir an önce çökertmeye çalışıyorlar.

Halk yoksul, perişan, hastalıklı. 

Padişah ve Hükümet çareyi İngilizlere yalvarmakta bulmuş. İngiliz himayesini istemekle meşgul. Onlar için önemli olan, saltanatı korumak ve kendi geleceklerini sağlama almak.


İşte bu şartlarda bir milli mücadele verildi ve Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. “Reklam arası” verilmeseydi, ülkenin büyük kısmı işgal altındaydı ve Türk Milletine Anadolu’nun ortasında dar bir alan kalmıştı. Bağımsızlık yoktu; bağımsızlık olmadığı için şeref ve haysiyet de yoktu. AKP’li milletvekilinin reklam arasına son verip dönmek istediği tablo işte bu tablodur. 

Aslında Osmanlı’ya özlem duyanlar Kurtuluş savaşında Türk’ün şamarını yiyen emperyalistler ve onların içimizdeki işbirlikçileridir. Bunlar boş hayaller peşindedirler çünkü Atatürk’ün dediği gibi “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır”.  Mustafa Kemal’in askerleri sonsuza kadar Türk’ün İstiklâlini ve Cumhuriyetini koruyacaktır.

Hiç yorum yok: