28 Kasım 2020 Cumartesi

 

DÜN İNGİLİZ ALTINLARI BUGÜN AMERİKAN DOLARLARI

 ABD Büyükelçiliği, Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarına 'demokrasi ve insan haklarını savunma' cümlesiyle perdelediği, asıl hedefi Türkiye’de istikrarsızlık yaratmak olan projeler karşılığı para dağıtacağını açıklamış bulunuyor.

 ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin resmi internet sitesinde yayınlanan programda “Türkiye-ABD bağlarının ve demokratik değerlerin güçlendirilmesi” başta olmak üzere 4 konu başlığı yer alıyor. Elçilik, en düşük hibenin 5 bin dolar, en yüksek hibenin ise 50 bin dolar olacağını ekliyor, ancak toplamda kaç projeye hibe verileceğine dair bilgiye yer vermiyor.

 Programda “demokratik değerlerin güçlendirilmesi” bölümünde şu ifadeler dikkat çekiyor:

 “Bu alandaki öneriler, cinsiyete dayalı şiddete karşı koymalı, LGBTİ haklarını desteklemeli, hukukun üstünlüğünü ve ifade özgürlüğünü teşvik etmeli ve/veya Türk medyasının ve sivil toplumun insan haklarını ve özgürlüklerini savunma kapasitesini güçlendirmelidir.”

 Bu haber, Mustafa Kemal’in Erzurum Kongresi’nde söylediği şu sözleri hemen hatıra getiriyor:

 “Burada acı bir gerçek olmak üzere arz edeyim ki, memleketimizde çok miktarda yabancı parası ile birçok propaganda cereyan ediyor. Bundaki amaç pek açıktır: millî hareketi sonuçsuz bırakmak, millî istekleri felce uğratmak, Yunan, Ermeni emelleri ve vatanın bazı önemli kısımlarını işgal amaçlarını kolaylaştırmaktır.

 O yıllarda bir vatan savaşı veriyorduk, bugün de veriyoruz. Dün iç iç cepheyi bozmak ve milli mücadelemizde zaaflar yaratmak için İngiliz altınları kullanılmıştı, bugün Amerikan dolarları kullanılmak isteniyor.

 GAVURUN EKMEĞİNİ YİYEN GAVURUN KILICINI ÇALAR

 Amerika daha önce de yapmıştı, şimdi de yapmak istediği o! Ne zaman bir iktidar Amerikan planlarına ve projelerine karşı uygulamalarda bulunsa, Amerika’nın bu iktidarla arası açılır. Bir yandan ekonomik saldırılarda bulunur, diğer yandan ülkede kaos yaratmak için her çareye başvurur. O esnada da kendilerine yar olabilecek yeni bir iktidar adayı oluşturmaya başlar.

 Öyle anlaşılıyor ki, Amerika, bu dolarları Türkiye’de kaos yaratmak ve kendisine evet diyecek bir yönetimi iktidar yapmak için dağıtacak. Araç olarak da demokratik kitle araçlarını kullanacak.

 Vatan Partisi Kayseri İl Başkanlığı olarak bir hatırlatmada bulunmak ve Kayseri’deki demokratik kitle örgütlerini uyarmak istiyoruz: “Gavurun ekmeğini yiyen, gavurun kılıcını çalar”; sakın Amerikan oyununa gelmeyin ve sakın bu hibe dolarlara el sürmeyin. Gözümüz üzerinizde olacak. Amerika’nın kirli paraları ile ellerini ve kirletenleri kamuoyuna açıklamakta asla tereddüt etmeyeceğiz.

Hiç yorum yok: