20 Ekim 2022 Perşembe

MEDYANIN AYŞE HANIMI

 Birkaç sene önceydi, muayene odama dizlerinde oldukça fazla ağrısı olan yaşlıca bir kadın hasta geldi. Muayene ve değerlendirmeden sonra, ağrılarının geçmesi için dizlerinden ameliyat olması gerektiğini söyledim. Yaşlı kadın, “Şimdi mevsim kış, yaz gelsin, bizim komşu Ayşe hanım var, o dedi ki, meşe yaprağını kaynat suyunu iç, kaynamış yaprağı da dizine sar, ağrın filan kalmaz. Ben yazı bekleyeceğim, Ayşe hanımın dediğini yapıp da ağrım geçmezse tekrar gelirim” dedi. 

Ne zaman gazetelerde ve televizyonlarda Canan Karatay ile ilgili bir haber görsem veya duysam aklıma hep bu bizim hasta ve onun çok güvendiği Ayşe Hanım gelir.

Ayşe Hanım ile Canan Karatay’ın arasındaki tek fark, Karatay’ın tıp Fakültesini bitirmiş olmasıdır. Karatay fakültede öğrendikleri bazı bilgileri ve terimleri konuşmalarının arasına sokuşturup sözlerine inanılmasını sağlıyor. Ayşe Hanım’ın bu şansı yok.

Ayşe Hanımın sağlık konusundaki önerileri  bilimsel gerçeklere ve kanıtlara ne kadar dayanıyorsa, Karatay’ın ki de o kadar dayanıyor. Çoğu uydurma ve palavra.

Her ne hikmetse Karatay’ın her sözü her tavsiyesi mutlak doğruymuş gibi bizim medya tarafından halka ulaştırılıyor. Benim hastanın Ayşe Hanımı varsa, bizim medyanın da Canan Hanımı var.. Onun için ben Canan Karatay’a  ‘Medya’nın Ayşe Hanımı’ diyorum. Siz ‘Medya’nın Canan Hanımı’ da diyebilirsiniz.

Bu yazıyı doktorluk anlayışımın bir gereği olarak kaleme aldım. Bir yalancının halkın sağlığı ile oynamasına sessiz kalamazdım.

CANAN HANIMIN  PALAVRALARI

İşte size Medyanın Ayşe Hanımının Bilimsellikten uzak, insan sağlığı ile oynayan önerilerinden bazıları:

“İstediğimiz kadar kurban kavurması yapılabilir, ızgarası yapılabilir. Kuyruk yağı içilebilir en doğal, en sağlıklı şeydir.”

“Virüsten neden korkuyorsunuz ki? Virüslerden korkmayın. C vitamini yüksek doz virüsleri öldürür. İlaca gerek yok, virüsleri ilaçlar öldürmez.” 

“Virüsler asitli ortamları severler ve asitte çoğalırlar. Dolayısıyla vücudun asitli olmaması lazım. Alkali ortamda virüsler ölür, yaşamaz.”

“Meyvelerden alınan şeker olan früktoz da tehlikeli. O nedenle meyve  yemek de sağlıklı değil.”

“Dost bakteriler vücudumuzda ‘seratonin’ adı verilen mutluluk hormonunu bağırsaklarda üretiyor. Yani mutluluğumuz bağırsaklarımızda! Bağırsaklarda üretilen seratonin beynimize gidiyor ve o şekilde kullanılıyor. Yeni nesil antidepresanlar beyinde seratoninin azalmaması ve tekrar kullanılması için veriliyor. Az olan şey bitse ne olur, bitmese ne olur? Seratoninin bitmemesi lazım, onu da üreten bağırsaklarımız…”

” Ev yoğurdu, ev turşusu, sirke, tarhana, kelle paça ve dahası… Bunlarda canlı bakteri var ve hepsi doğal probiyotik.”

“İşlenmiş tüm yemeklere karşı olduğunu belirten Canan Karatay, yulafın tiroidi bozduğunu ve kilo aldırdığını ifade etti. 

“Zeytin ve yağı kanser, mide ve bağırsak rahatsızlıklarının yanı sıra birçok hastalığın da şifasıdır. Soğuk sıkım zeytinyağı bol bol tüketilirse, kilo almazsınız. Zeytinyağı karaciğer yağını yok eder. Yapılan çalışmalar göstermiştir ki, zeytinyağı kanser hücrelerini yok ediyor. Zeytinyağı eklem ağrılarını yok ediyor, baş ağrılarını yok ediyor, cildi yumuşatıp kadife benzeri yapıyor."

“Zeytin, yüksek oranda kalsiyum içerir. Kalsiyum kemiklerin yapı taşıdır. Bitkisel yağ olan zeytinyağı kemikleri güçlendirir ve korur. Zeytinyağı mineral bakımından da zengindir onun bu etkisi kemiklerin güçlenmesine katkı sağlar.”

“Zeytinyağı, kan şekeri seviyesini düşürür. Diyabet hastaları için insülin görevi görür ve sorunlara pozitif etki sağlar.”

"Veganlar kısa ömürlüdür. Veganlar yalnız tahıl yiyor tavşan ve koyun gibi. Veganlık hastalıktır"

"Aşıların içinde alüminyum var. Alüminyum Alzheimer nedenidir. Aşı vurulmaya gerek yok. Bunun yerine D vitamini kullanımı çok önemlidir. 

“Sık sık yemek yemek ve deli gibi danalar gibi koşmak da insülin direncini yükseltir. Bize senelerce yumurtanın sarısını yedirmediler. O yüzden hepimiz aptallaştık.”

“Vitamini dışarıdan almak tamamen ticari. D vitamini köy tereyağında ve sakatatlarda da var.”

 ''Kolesterol en yüksek antioksidandır. Vücutta bir bozukluk olduğu zaman kolesterol vücuttaki yangını söndürmek için yükselir. Kolesterol ilacı kullanmak demek, bu yangını söndürmeye barikat kurmak demektir"

“Bir meyve yersen 5 kilometre koş ki toksik etkisini vücuttan atabilesin.” 

"Şimdi gebelere şeker yüklemesi yapıyorlar. Karaciğer yağlanmasına, alzaymıra, obeziteye neden oluyor. Bu yasaklanmalıdır. Zavallı kadınlara bu yüklenir mi?"

“Gut hastalığı şeker zehirlenmesinin belirtisidir, sebebi kırmızı et değildir. Meyve suyu ve fruktoz gut hastalığının nedenidir. Taze sıkılmış dahi olsa meyve suyu içilmeyecek.” 

“Rafine tuzlardan da uzak duracağız. Bu sofra tuzları, rengi açılsın diye içine kimyasallar eklenmiş, akışkan olsun diye alüminyum eklenmiş tuzlardır. Kristal kaya tuzu rafine olmamıştır. Kristal olarak kullanılır. Sağlık kaynağıdır, saftır, mineral topluluğudur. Kristal kaya tuzu ömrü uzatır. Bu tuzu suya katıp sabah akşam gargara yapın, hastalanmazsınız." 

Bir insan vücudunun 24 saat içinde yalnızca 5 gram şekere ihtiyaç duyduğunu söyleyen Karatay, bunun fazlasının kanser hücrelerini beslediğine vurgu yaptı.

Soğuk sıkım zeytinyağının ana sütünden farkı yoktur. Yağ değildir, zeytin meyvesinin suyudur ve yetişkinlerin ana sütüdür. Zeytin altındır, zeytinyağı altın suyudur." 

“Ekmek  en tatlı zehirdir. Beyni uyuşturur, vücuttaki trigliseriti yükseltir.”

“Rafine unlarda aminopeptin şekeri bulunur, insan metabolizmasında bunu hazmedecek enzim yok.”

 "'Ekmek kutsal değil mi, yemeyecek miyiz?' diyorlar. Yemeyeceksiniz kardeşim. Ekmek yenmeyecek." 

"Meyve yenmeyecek, bitti. Merak etmeyin aç kalmayacaksınız. Ben tüccar değilim, üretici değilim. Hekim ve sağlıkçı olarak konuşuyorum. Meyve şekeri de çocukların karaciğerini yağlandırır.” 

"Turp yerseniz turp gibi olursunuz. Doğal probiyotiktir, ömrü uzatır." 

”Kavurmayı yağı ile beraber yemelisiniz. Kuyruk yağı ile birlikte yenmeli. O zaman dinç olur, dağlara çıkar inersiniz.”

“Şifa kaynağı olan bal, kalbi kuvvetlendirir. Şeker ve tatlandırıcı yerine kullanılabilen bal sıcakla etkisini kaybettiğinden ılık ya da soğuk besinlerde kullanılmalı.” 

“Zeytinyağı eklem ağrılarını gideriyor, baş ağrılarını gideriyor, cildi yumuşatıp kadife gibi yapıyor." ifadelerini kullandı.”

“Kelle paça o kadar süperdir ki bizim gibi bütün yaşlıların ağrılarını giderir. Diz ağrısı, kalça ağrısı, bel ağrısı. Kışın hastalıkları önler. Corona virüsü önler. Corona virüsü ve diğer, bütün virüsler aynıdır zaten. Farklı bir virüs değil. Mangalda kül bırakmıyorlar ama vücudumuzun bağışıklık sistemi güçlü olduğu zaman hiçbir virüs hastalandırmaz sizi. Onun için sabah akşam kelle paçayı yemeyi ihmal etmeyiniz"


Hiç yorum yok: